Les cèl·lules mare podrien tindre multitud d'usos clínics i podrien ser empleades en medicina regenerativa, immunoteràpia i teràpia gènetica. De fet en animals s'han obtingut grans èxits amb l'ocupació de cèl·lules mare per a tractar malalties hematològiques, diabetes de tipus 1, pàrkingson, destrucció neuronal i infarts. Però inclús per al 2012 no hi ha estudis concloents en humans i l'Agència Espanyola del Medicament, dependent del Ministeri de Sanitat va advertir a l'octubre de 2012 sobre el risc del seu ús indiscriminat.
Alguns descobriments mèdics permeten creure que els tractaments amb cèl·lules mare poden curar malalties i alleujar el dolor. Hi ha alguns tractaments amb cèl·lules mare, però la majoria encara es troben en una etapa experimental. Investigacions mèdiques anticipen que un dia amb l'ús de la tecnologia, derivada d'investigacions per a les cèl·lules mare adultes i embrionàries, es podrà tractar el càncer, diabetes, lesions de l'espina dorsal i danys en els músculs, entre altres malalties. Molts tractaments prometedors per a malalties greus han sigut aplicats usant cèl·lules mare adultes. L'avantatge de les cèl·lules mare adultes sobre les embrionàries és que no hi ha problema en què siguen rebutjades, perquè normalment les cèl·lules mare són extretes del pacient. Encara hi ha un gran problema tant científic com ètic sobre açò.
En els últims anys s'ha estat investigant en la proliferació "in Vitro" de les cèl·lules mare dels cordons umbilicals per augmentar el nombre de cèl·lules mare i cobrir lanecessitat per a un transplantament. Aquests estudis són molt prometedors, i poden permetre en un futur utilizar cèl·lules mare del cordó umbilical en terapia génica, podem així tractar enfermetats causades per la deficiencia o defecte d'un determinat gen, introduïnt un determinat gen en la proliferació de les cèl·lules mare "in vitro" i transplantar aquestes cèl·lules en el pacient receptor. L'ús d'altres tipus de cèl·lules, com portadors de gens bons en pacients que tenen enfermetats causades per deficiències o déficits genètics, s'està experimentant clínicament.
Bibliografía: YouTube, Institut d'Hermatologia e Immunología pel profesor Profirio Hernández Ramírez
No hay comentarios:
Publicar un comentario