lunes, 2 de noviembre de 2015

Bebés probeta

Ja ha començat el curs, i ja toca posar-se en marxa amb aquest blog, que tenia teranyines i tot.

L'altre día, i encara que el tema que estem donant són els minerals, Pedro va encetar el tema de la genètica, no sabem per què... La qüestió és que una cosa duïa a l'altra, i finalment vam acabar parlant dels bebés probeta, un tema que a mi sempre m'ha fascinat, des que vaig saber de la seua existència en un llibre, en concret en el llibre Guiness dels records de l'any 2002. Em va fascinar la possibilitat de que només juntant l'esperma masculí, i un òvul femení amb capacitat de fecundar, i es juntaren en una probeta, que només d'això, es poguera aconseguir desenvolupar un fetus humà. A continuació explique detallada i científicament en que consisteix açó dels bebés probeta.

La definició correcta, diu que els bebés probeta, és la manera popular d'anomenar els xiquets nascuts de la fertilització "in vitro" d'un òvul matern. Després d'aquesta fertilització, el cigot s'extrau i es col·loca dins d'un úter matern per a que es desenvolupe amb normalitat.

La definició que a nosaltres més ens interesa, ja que al cap i a la fi, els bebés probeta són possibles gràcies a aquesta tècnica, que és la fecundació "in vitro", o FIV. Aquesta paraula tan extranya consisteix, o podríem definirla com a una tècnica, mitjançant la qual la fecundació dels ovocits per part dels espermatozoides, té lloc fòra del cos de la mare. La FIV és el principal tractament per a l'esterilitat, quan ja s'han provat altres tipus de tècniques de reproducció asistida, que no han tingut èxit. Hi ha d'haver un control hormonal, per tal d'extraure els ovocits, i fer-los fecundar amb els espermatozoides en un medi líquid. Després d'açó, com ja he dit abans, el cigot es trasllada a l'úter matern per a que l'embaraç es puga dur amb normalitat.

Altra cosa que varem buscar aquella classe, que va ser objecte de debat, va ser el naixement del primer bebé probeta en el món. Al nord d'Anglaterra, en Oldham, el 25 de juliol del 78, naix Louise Brown, el rpimer bebé probeta de la història, com a resultat dels experiments del doctor Patrick Steptoe, i el profesor Robert Edwards. Aquest fet, un dels més revolucionaris de l'època, va provocar diversitat d'opinions. Per una part hi eren els que deien que era una nova era de xiquets, triats a la carta, mentre els que sostenien que podía ajudar al desenvolupament de les tècniques de reproducció. Hi han dos veritats extraïbles i palpables de tot açó. Una es que aquest mètode de reproducció asistida, ha ajudat a moltes parelles amb esterilitat, una de cada set en el mòn. L'altra veritat, és que ha passat de ser un procés per a ajudar només a "les parelles estèrils que ho necesiten", a ser un lucratiu negoci cada vegada més perfeccionat científicament


   












Bibliografia: Google imatges

No hay comentarios:

Publicar un comentario